Miten testosteronitasoja nostetaan

 

8-9 tuntia unta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka saavat yössä alle seitsemän tuntia unta (keskimäärin), kärsivät todennäköisemmin alhaisista testosteronitasoista, kuin ne, jotka saavat vähintään seitsemän tuntia unta yössä.  Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että niillä, joilla on säännöllinen nukkumisrytmi, esim. menevät nukkumaan ja heräävät suunnilleen samaan aikaan joka päivä, todennäköisemmin korkeampi hormonitaso, kuin niillä, joilla ei ole rutiinia. Ne, jotka nukkuvat alle seitsemän tuntia yössä, voivat kokea jopa 30 % testosteronin tuotannon vähenemisen, joten pyri nukkumaan 8-9 tuntia yössä ja mene nukkumaan suunnilleen samaan aikaan joka yö.

 

Luonnolliset hormonitäydenteet

Toinen tehokas tapa kasvattaa hormonitasoja on käyttää luonnollisia yrttimäisiä testosteroni-boostereita, joita voi ostaa kaikista hyvin varustelluista terveysruokakaupoista. Tribulus terrestris on suosituin ja ilmiselvin valinta ja se on yksi maailman suosituimmista lisäravinteista. Tribulus terrestris on luonnollinen yrtti, joka kasvaa luonnossa ja jonka on todistettu nostavan kaikenikäisten miesten testosteronitasoja. Tee omat selvityksesi ennen ostopäätöstä ja osta vain luotettavilta jälleenmyyjiltä ja valmistajilta.

testosteroni-boostereita

Syö terveellisesti

Elämme maailmassa, jossa jalostettua roskaruokaa on kirjaimellisesti kaikkialla ja ei ole sattumaa, että maailmanlaajuiset ylipainotilastot ovat koko ajan korkeita. Epäterveellinen syöminen ja prosessoitu roskaruoka johtaa ylipainoon ja tutkimukset ovat osoittaneet, että liikalihavuus joi johtaa huomattavaan “T”-itasojen pienenemiseen kehossa. Liiallisen sokerin ja synteettisen sokerin on todettu vähentävän testotasoja, joten vältä ruokia, joissa on paljon sokeria.

 

Urheile säännöllisesti

Säännöllisestä liikunnasta pitäisi tulla osa viikkorutiineitasi, koska siihen liittyy niin monia terveyshyötyjä. Kuitenkin jos haluat lisätä testosteronitasojasi luonnollisesti, kokeile paino- ja kestävyysurheilua liikkuessasi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että painonnosto keskimäärin kolme kertaa viikossa voi lisätä hormonitasojasi jopa 20 % vain 12 viikossa.